Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Satılık Evine Bakmak İsteyenlerden Para Alıyor: Hafta İçi 100, Hafta Sonu 150 Lira

Satılık Evine Bakmak İsteyenlerden Para Alıyor: Hafta İçi 100, Hafta Sonu 150 Lira

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68
s-86a0351a0bc48bfb15664b7c0e44c72e5baff17a.jpg

Esenyurt'ta, satılığa çıkardığı meskenini birçok bireye gösteren lakin şimdi müşteri bulayan bir konut sahibi, enteresan bir yola başvurdu. Vaktinin değerli olduğunu belirten Burak Demir, konutu görmek isteyenlerden fiyat almaya başladı. Hafta içi 100, hafta sonu ise 150 TL talep eden Demir, 'Bence herkes bu türlü yapmalı' dedi.

Esenyurt'ta konutunu satmak için bir siteye ilan veren Burak Demir, onlarca vatandaşa konut gezdirip sonuç alamayınca sıra dışı bir usul geliştirdi. Meskenine bakmak için gelenlerden hafta içi 100 TL, hafta sonu ise 150 fiyat alan Demir, “Bence herkes konutu göstermekten para almalı' dedi.

Yaklaşık iki buçuk ay evvel internete ilan vererek konutunu satılığa çıkaran Burak Demir, onlarca beşere meskenini gösterip bir sonuç alamayınca sıra dışı bir usul geliştirdi. İnternetteki ilanını güncelleyen Demir, hafta içi konut tiplerinden 100 TL, hafta sonu konut tiplerinin ise 150 TL alacağını belirtti. İlandaki değişiklik üzerine yalnızca önemli alıcıların kendisini arayacağını düşünen konut sahibi, onlarca vatandaşın ağır ilgisi ile karşılaşınca kazandığı parayı hayır işleri için kullanmaya başladı. Kendi vaktinin çok pahalı olduğuna vurgu yapan Demir ise “Bence herkes konutu göstermekten para almalı” dedi.

'Dolandırıcı sanıyorlar'

Ev seyahatlerini fiyatlı yaptıktan sonra da birçok arayan olduğunu söz eden Demir, 'Bu süreçte beni emlakçılar dahi aradı. Kimiler 'Hafta sonu 5 kişiyi 250 TL'den getirsem olur mu?' diye sordu. Ben de kabul ettim ve meskeni gezdirdiler. Zati ben yurt dışında da yaşadım ve konut görmek istediğimde bu fiyatları ödüyordum. Bu nedenle yabancı müşterilerde bir sorun yaşamıyorum. Türk müşteriler ise bu durumu garipsiyor. Hatta kimileri ise fiyatı düşürmek için pazarlık yapıyor. Konutum piyasaya nazaran uygun olduğu için birçok insan hala meskenimi görmek istiyor ve fiyatları ödüyorlar. Kimileri ise evimden kuşku edip beni dolandırıcı sanıyor. Ben de onlara gerekli evrakları iletiyorum, hatta kimilerine tapuyu dahi gönderdim' diyerek iki buçuk aydır bir sonuç alamadığını söyledi.

'Önceden 20 kişi geliyordu, artık 10'

Ev göstermek için harcanan vaktin değerli olduğuna vurgu yapan Demir, “Ücret almadan evvel meskenime bakmaya haftada ortalama 20 kişi geliyordu. Şu anda ise tekrar haftada on kişi geliyor. Şayet emlakçı değilse vatandaşlar ve benim üzere ağır çalışıyorlarsa onlara da bu tekniği tavsiye ediyorum. Zira vakit çok kıymetli, bilhassa benim vaktim daha bedelli. O sebeple bence herkes meskeni göstermekten para almalı” diye konuştu.