
Savoyer Bisküvili Lezzetli Pratik Pasta Tanımı İçin Materyaller
Alt katman için;
- 1 paket savoyer bisküvi
- 1’5 su bardağı soğuk süt
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Savoyer Bisküvili Hoş Pratik Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle büyük dikdörtgen borcama bisküvileri sütle ıslatarak dizelim.
- Muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç öbür gereçleri tencereye alalım,.
- Yeterlice karıştırdıktan sonra ocağa alıp yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Tereyağı ve vanilyayı ek edip karıştıralım.
- Sütle ıslatılmış bisküvilerin üzerine muhallebiyi yayıp soğumaya bırakalım.
- Çikolatalı sosu tencereye alalım .
- Üzerine 2 bardak sütü ek edip yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Tereyağını ek edip karıştıralım soğumaya bırakalım büsbütün soğuyunca(kabuk tutmaması için ortada karıştırın)
- Muhallebinin üzerine yayalım .
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.