Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saygı ve Hoşgörü adına..

Saygı ve Hoşgörü adına..

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Cerîr İbni Abdullah radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim, dedi:
“Yumuşak davranamayan kimse, bütün hayırlardan mahrum kalmış sayılır
Müslim, Birr 7476 Ayrıca bk Ebû Dâvûd, Edeb 10; Tirmizî, Birr 67; İbni Mâce, Edeb 9
Hadisten Öğrendiklerimiz
1 İnsanlara karşı anlayışlı davranan, onlarla iyi geçinen kimse bütün hayırları elde etmiş demektir
2 Geçimsiz, kaba ve kırıcı kimseler de bütün hayırlardan mahrum kalmış sayılır

İNSANLARA SAYGILI DAVRANMAK

Rasûlullah (sav) Efendimiz, Herkesin Hakkına Saygı Gösterirdi
Beraber olduğu herkesle yeteri kadar ilgilenirdi O’nunla oturan, Efendimizin nezdinde kendisinden daha kıymetli biri olabileceğini düşünmezdi ( et – Tirmizî )

a Abdullah bin Ebi Hadret anlatıyor:

“Bir yahudinin bende 4 dirhem alacağı vardı Beni Rasûlullah’a (sav) şikâyet etti Ya Muhammed! Benim bu adamda 4 dirhem alacağım var Ödemek istemiyor, dedi Rasûlullah Efendimiz (sav):

“Ona hakkını ver, borcunu öde buyurdu Ben:

“Seni hak ile gönderene yemin olsun ki, ödemeye imkânım yok, dedim Allah Rasûlü yine

“Ona hakkını ver, buyurdu Ben:

“Kudret ve iradesi ile yaşadığım Allah’a andolsun ki, vermeye muktedir değilim Bir yerden bir ganimet ele geçerse, ödeyeceğim, dedim Rasûlullah yine:

“Ona hakkını ver, dedi

“Allah Rasûlü bir şeyi 3 defa söylediği zaman,

karşısında artık başka bir şey söylenmezdi Derhal çarşıya gittim Başımda bir sarık, üzerimde bir hırka vardı Sarığımı vücuduma sarıp hırkamı satılığa çıkardım 4 dirheme satıldı Gidip bor*****u ödedim Yaşlı bir kadın beni bu halde görünce:

“Bu ne vaziyet ey Rasûlullah’ın ashabı? Diye sordu Ben de durumu anlattım

“Al, o hırka yerine bu hırkayı giy! Diyerek bana yeni bir hırka verdi Böylece hem bor*****u ödemiş, hem de elimden çıkardığım hırkama bedel, yeni bir hırkaya kavuşmuş oldum

Muhakkak ki bu, Rasûlullah’ın sözünü, (tek varlığı olan hıkasını gözden çıkarmak pahasına da olsa) dinleyen bu zata, Rabbinden bir ihsandı

not wwwislamisitecom adresinden alıntıdır

858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt