iltasyazilim
FD Üye
Schmandkuchen Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler;
Puding için;
500 ml süt 2 poşet vanilyalı puding (37 gr) (şekersiz olanlardan) 158 gr şeker (1 su bardağı) Sonradan eklemek için 600 gr Schmand, Mascarpone veya Labne Şekersiz puding bulamayanlar için alternatif puding;
500 ml süt 158 gr şeker (1 su bardağı) 74 gr mısır veya buğday nişastası ( 1 su bardağından 1 parmak az) 1 yumurta sarısı 1 adet vanilya 600 gr Schmand, Mascarpone veya Labne Hamuru için;
100 gr tereyağı 75 gr şeker ( yarım su bardağı) 1 adet yumurta 200 gr un (2 su bardağından az fazla) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Kuş üzümü
Kullandığım kalıp 28 cm Kullandığım bardak 170 ml
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 45dk Schmandkuchen Tarifi Yapılışı
Hazırlanışı:
Puding malzemeleri tencereye alınarak koyulaşana kadar pişirilir Üzerine streç film örtülerek soğumaya bırakılır Soğuyan puding bir kez mikserler çırpılır Üzerine Schmand eklenir ve homojen oluncaya kadar tekrar çırpılır
Hamur malzemeleri yoğurulur 28 cm’lik kelepçeli kalıba hamur el yardımı ile yayılır Kenarları 34 cm kaldırılır Hamurun tabanına çatalla delikler açılır Hazırlanan krema içerisine dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece(altüst) fırında 4045 dk pişirilir
Küçük bir sos tenceresinde meyve suyu ve nişasta katılaşana kadar pişirilir
Fırından çıkan pastanın üzerine sos yayılır En az 56 saat veya bir gece buzdolabında bekletilerek servis edilir
Afiyet olsun
Malzemeler;
Puding için;
500 ml süt 2 poşet vanilyalı puding (37 gr) (şekersiz olanlardan) 158 gr şeker (1 su bardağı) Sonradan eklemek için 600 gr Schmand, Mascarpone veya Labne Şekersiz puding bulamayanlar için alternatif puding;
500 ml süt 158 gr şeker (1 su bardağı) 74 gr mısır veya buğday nişastası ( 1 su bardağından 1 parmak az) 1 yumurta sarısı 1 adet vanilya 600 gr Schmand, Mascarpone veya Labne Hamuru için;
100 gr tereyağı 75 gr şeker ( yarım su bardağı) 1 adet yumurta 200 gr un (2 su bardağından az fazla) 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Kuş üzümü
Kullandığım kalıp 28 cm Kullandığım bardak 170 ml
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 45dk Schmandkuchen Tarifi Yapılışı
Hazırlanışı:
Puding malzemeleri tencereye alınarak koyulaşana kadar pişirilir Üzerine streç film örtülerek soğumaya bırakılır Soğuyan puding bir kez mikserler çırpılır Üzerine Schmand eklenir ve homojen oluncaya kadar tekrar çırpılır
Hamur malzemeleri yoğurulur 28 cm’lik kelepçeli kalıba hamur el yardımı ile yayılır Kenarları 34 cm kaldırılır Hamurun tabanına çatalla delikler açılır Hazırlanan krema içerisine dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece(altüst) fırında 4045 dk pişirilir
Küçük bir sos tenceresinde meyve suyu ve nişasta katılaşana kadar pişirilir
Fırından çıkan pastanın üzerine sos yayılır En az 56 saat veya bir gece buzdolabında bekletilerek servis edilir
Afiyet olsun