
Scone Tanımı İçin Materyaller
- 3 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- İki çay kaşığı tuz
- 2 kısım taze soğan
- 50 gram küp doğranmış kaşar
- Toz biber
Scone Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak unumuzu kabımıza döküp üzerine kabartma tozu, süt, zeytinyağı, tuz koyup yoğuruyoruz.
- Hamur toparlandıktan sonra doğranmış soğanlarımızı ve doğranmış kaşarlarımızı ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
- Daha sonra yağlı kapı serilmiş fırın kabımıza elimizle bastırarak yayıyoruz. Pizza üzere 4 dilime kesiyoruz.
- Üstüne kaşar rendesi ve toz biber serpiyoruz bende toz biber yoktu pulbiber koydum.
- Daha evvelce 190 derece fanlı ayarda ısıttığımız fırınımıza atıyoruz.
- Üstü uygunca kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun (Tam buğday unu kullandım siz beyaz unla da yapabilirsiniz)