Sebze Burger Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane kabak
- 2 tane havuç
- 6-7 dal dere otu
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 tane yumurta
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 yemek kaşığı chia
- 1 tatlı kaşığı dolusu keten tohumu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım kase lor peyniri
- 7-8 dal ıspanak
Sebze Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabaklar ve havuçlar iyice yıkandıktan sonra baş ve sonları kesilir ve kabuklarıyla beraber rendelenir.
- Rendelenen kabak ve havuçların suyu iyice sıkılır ve karıştırma kabına eklenir.
- Ispanaklar ince ince kıyıldıktan sonra o da karıştırma kabına konur (ben hazır doğranmış ıspanak sürekli buzluğumda bulundururum bu burger için 1 kaseye yakın aldım ve onuda ince ince kıydım).
- 2 tane kuru soğanı piyazlık olarak ince şekilde doğrayıp karıştırma kabına ekliyoruz.
- 2 diş sarımsağı da aynı şekilde minik minik doğrayıp ekleyin.
- Karıştırma kabında ki malzemeleri iyice karıştırın ama sulandırmadan ezmeden karıştırın.
- Karışımın içine 3 tane yumurta, hamur kabartma tozu, lor peyniri, un, sıvı yağ,chia, ve keten tohumunu, dere otunu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve yoğurun.
- Ortaya çıkan karışımı el yardımı ile şekil verip ısınmış yağa koyup pişiriyoruz.
- Burger ekmeğini dilediğiniz şekilde doldurduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Ben tercihen kornişon ve cheddar peyniri ekliyorum tavsiye ederim ????Artan malzemeleri ise buzdolabı poşetine güzelce yerleştirip buzluğa kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.