Sebze Corbası (Cocuklar İcin Vitamin Deposu) Tarifi İcin Malzemeler
*12 havuc
*1 patates
*1 soğan
*Karnabahar pırasa da kullanılabilir
*Yarım yemek kaşığı salca
*1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı et yada tavuk suyu, kullanıyorsanız yarım bulyon da olur
*Baharat ve tuz
Sebze Corbası (Cocuklar İcin Vitamin Deposu) Tarifi Yapılışı Tenceremize resimdeki gibi patatesi soğanı havucu orta boy doğruyoruz Ben bunları kullandım Goz kararı biraz su ekliyoruz
15 20 dk kaynamaya bırakıyoruz yumuşayınca blendirdan geciriyoruz ve tamamen eziyoruz
Diğer tenceremiz de az yağda unu kavuruyoruz ve salcayı ekliyoruz Biraz karıştırıp 1 bardak soğuk su ekliyoruz ve karıştırıyoruz
Daha sonra karışımı ekliyoruz Et suyumuzu katıyoruz Nane kırmızı biber ve tuzu ekliyoruz Suyunu ayarlıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
Tarhana corbası tadında hoş bir corba cocuklarınız icin iyi bir tercih
*12 havuc
*1 patates
*1 soğan
*Karnabahar pırasa da kullanılabilir
*Yarım yemek kaşığı salca
*1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı et yada tavuk suyu, kullanıyorsanız yarım bulyon da olur
*Baharat ve tuz
Sebze Corbası (Cocuklar İcin Vitamin Deposu) Tarifi Yapılışı Tenceremize resimdeki gibi patatesi soğanı havucu orta boy doğruyoruz Ben bunları kullandım Goz kararı biraz su ekliyoruz
15 20 dk kaynamaya bırakıyoruz yumuşayınca blendirdan geciriyoruz ve tamamen eziyoruz
Diğer tenceremiz de az yağda unu kavuruyoruz ve salcayı ekliyoruz Biraz karıştırıp 1 bardak soğuk su ekliyoruz ve karıştırıyoruz
Daha sonra karışımı ekliyoruz Et suyumuzu katıyoruz Nane kırmızı biber ve tuzu ekliyoruz Suyunu ayarlıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
Tarhana corbası tadında hoş bir corba cocuklarınız icin iyi bir tercih