Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sebze Çorbası

Sebze Çorbası
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sebze-corbasi-2.jpg

Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 bağ pırasa (Sadece beyaz kısımları)
  • 2 adet kapya biber
  • 2 bağ ıspanak
  • 1 adet kabak
  • 1 su bardağı domates suyu yahut 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 8-10 adet taze nane yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye zeytinyağını alın ve kısık ateşte biraz ısınmasını bekleyin.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurmaya başlayın.
  3. Soğanların son 1 dakikasında içine rendelenmiş yahut ufak doğranmış sarımsakları ek edin.
  4. Elimizde olan bütün zerzevatları ufak küp halinde doğrayın.
  5. Ispanakları yıkayıp iri modüller halinde doğrayın.
  6. Ispanaklar hariç öbür zerzevatları tencereye ek edip ortada karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Kavrulan sebzelere domates suyunu ek edin.
  7. Sebzelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  8. Baharatları da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
  9. Sebzeler piştiğinde üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
  10. Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
 

Similar threads

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 adet havuç1 adet kabak1 adet kırmızı biber1 adet çarliston biberDereotu2 yemek kaşığı tereyağıTuz Terbiyesi için; 1 adet yumurta1 yemek kaşığı un2,5 su bardağı yoğurt3 su bardağı su Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yemeklik kabak1 adet havuç1 adet patates1 adet kuru soğan1 buçuk yemek kaşığı un1 kutu krema1 buçuk litre su tuz1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam dereotu Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Vitamin Deposu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 adet kabak (Orta boy)1 adet havuç (Orta boy)1 adet patates (Küçük boy)2 sap yeşil soğan (Orta kalınlık)1 tutam dereotu1 su bardağı süt4-5 su bardağı sıcak suTuz Vitamin Deposu Zerzevat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Vitamin Deposu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet havuç2 adet kabak1 adet patates2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un2-3 barsak sıcak su1 çay bardağı sütTuzKarabiberZerdeçal Vitamin Deposu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 patates2 havuç1/2 (yarım) pırasa200 gram kereviz3 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı un1 litre su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kuru zerzevat tozu1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt