Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) adet kereviz
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 bağ pırasa (Sadece beyaz kısımları)
- 2 adet kapya biber
- 2 bağ ıspanak
- 1 adet kabak
- 1 su bardağı domates suyu yahut 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 8-10 adet taze nane yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kekik
Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye zeytinyağını alın ve kısık ateşte biraz ısınmasını bekleyin.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ek edip kavurmaya başlayın.
- Soğanların son 1 dakikasında içine rendelenmiş yahut ufak doğranmış sarımsakları ek edin.
- Elimizde olan bütün zerzevatları ufak küp halinde doğrayın.
- Ispanakları yıkayıp iri modüller halinde doğrayın.
- Ispanaklar hariç öbür zerzevatları tencereye ek edip ortada karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Kavrulan sebzelere domates suyunu ek edin.
- Sebzelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Baharatları da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Sebzeler piştiğinde üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
- Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın.