Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2adet patates (Eğer büyükse 1 tane olur)
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 3-4 adet mantar
- 1 adet soğan
- 2 adet kereviz sapı
- 1 tutam dereotu
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 3,5 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- Dereotu 1 tutam
Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün zerzevatları küp küp doğrayalım tencereye birinci olarak tereyağını eritip soğanları ekleyelim biraz kavuralım.
- Kavrulunca öbür zerzevatları ekleyelim ve sotelensin üzerine sıcak su döküp yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Terbiyesi içim yoğurt un yumurta pürüzsüz olana kadar çırpalım pişin çorba suyundan 2-3kepçe alın terbiyeni içine dökün.
- Terbiyenin ılınmasını sağlayalım hazırladığımız terbiyeyi çorbanın üzerine dökelim 5 dakika daha kaynatıp üzerine dereotu tuz karabiber ekleyip ocaktan alalım afiyetler olsun inşallah ????????.