Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 350 ml zerzevat suyu
- 350 ml süt
- 450 ml su
- 1 küçük kuru soğan
- 1 kol taze soğan
- 1 küçük patates
- 4-5 kesim brokoli
- 1 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- Muskat
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 2 küçük diş sarımsak yahut 1 büyük diş
Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle roux yapın. Bunun için tereyağı ve unu bir tencerede kavurun. Kokusu çıkınca soğanları ek edip biraz kavurun. Akabinde brokoli hariç tüm zerzevatları ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurun.
- Zerzevat suyunu, sütü ve suyu da ek edin ve bir tel çırpıcı ile devamlı karıştırın. Baharatları da ek edin ve yaklaşık 10 dakika Sonra brokoliyi de ek edip en az bir 10 dakika daha kaynamaya bırakın.
- Orta ara karıştırın ve çorbanın başından ayrılmayın yoksa taşabilir. Şayet kıvamı çok koyu olursa biraz daha su yahut süt eği yapabilirsiniz.
- Sebzeler yeterlice yumuşayınca ocağın altını kapatın ve blend edin. Sosu için de zeytinyağını tavaya alıp kızdırın. Pul biberi ve ezilmiş sarımsağı da ek edip biraz kavurun ( Rengi kızıla dönmeye başlayınca kapatın altını )
- Çorba hem besleyici hem de sos dokunuşu ile inanılmaz lezzetli bir hale geliyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????