Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 patates
- 2 havuç
- 1/2 (yarım) pırasa
- 200 gram kereviz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru zerzevat tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm zerzevatları temizleyip küp küp doğrayın. Akabinde tencerede tereyağını kızdırın. Temizlenip yıkanmış olan zerzevatları 3- 4 dakika kavurun.
- Çabucak akabinde unu ekleyip süratlice kavurun un kokusu çıksın. Sonra 1litre suyu ve baharatları ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- Yumuşamış olan zerzevatları blender den geçirip iki dakika daha kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.
- Şayet kıvamı koyu geldi ise su ekleyip dilediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Afiyet olsun.