Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kabak (orta boy)
- 1 adet küçük patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kereviz (avuç içi kadar)
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz yahut dereotu
Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün sebzeler küçük küp biçiminde doğranır.
- Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir yemek kaşığı tereyağ alınır.
- Soğan eklenir ve 1 dk kavrulur. Daha sonra havuç, patates, kereviz ve sarımsak eklenir ve 2 dk kadar sotelenmeye devam edilir.
- Son olarak kabak eklenir 2-3 tıp karıştırılır ve su eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Yumuşayan sebzeler suyu ile bir arada başka bir kap içerisine süzülür. (suyunu dökmüyoruz tekrar kullanacağız ).
- Kalan tereyağ boş tencerede eritilir. Un koyulur ve kokusu çıkana dek kavurulur.
- Zerzevat suyu tencereye alınır ve 1-2 dk kadar karıştırarak kaynatılır.
- Tencerenin altı kısılır ve süzülen zerzevat, süt eklenir. 2dk daha pişirip son olarak baharatlar, tuz ve ince kıyılmış maydanoz /dereotu eklenir. Çorbamız hazır, afiyet olsun????????????.
Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı