Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebze Çorbası

Sebze Çorbası
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sebze-corbasi.jpg

Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet kabak (orta boy)
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kereviz (avuç içi kadar)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz yahut dereotu

Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bütün sebzeler küçük küp biçiminde doğranır.
  2. Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir yemek kaşığı tereyağ alınır.
  3. Soğan eklenir ve 1 dk kavrulur. Daha sonra havuç, patates, kereviz ve sarımsak eklenir ve 2 dk kadar sotelenmeye devam edilir.
  4. Son olarak kabak eklenir 2-3 tıp karıştırılır ve su eklenir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Yumuşayan sebzeler suyu ile bir arada başka bir kap içerisine süzülür. (suyunu dökmüyoruz tekrar kullanacağız ).
  6. Kalan tereyağ boş tencerede eritilir. Un koyulur ve kokusu çıkana dek kavurulur.
  7. Zerzevat suyu tencereye alınır ve 1-2 dk kadar karıştırarak kaynatılır.
  8. Tencerenin altı kısılır ve süzülen zerzevat, süt eklenir. 2dk daha pişirip son olarak baharatlar, tuz ve ince kıyılmış maydanoz /dereotu eklenir. Çorbamız hazır, afiyet olsun????????‍????.
Ben 2 yaşında ki oğlum için çok sık yapıyorum oda severek içiyor. Vitamin deposu, şifa kaynağı bir çorba umarım sizde beğenirsiniz.

Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt