Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet biber (kırmızı)
- 1 kol pırasa
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı hazır zerzevat tozu
- 700 ml su
- 100 ml hindistan cevizi sütü
- 0.25 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 0.25 tatlı kaşığı kara biber
- 4 kol maydanoz
- Kruton (kızarmış ekmek)
Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı tavada kızdırın, küp küp doğranmış zerzevatları (soğan, patates, havuç, pırasa ve kırmızı biber) ekleyin ve düzgünce soteleyin.
- Zerzevat tozunu suda eritin ve sebzelere ekleyin.
- Tuz, karabiber ve zerdeçal ile tatlandırıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Akabinde hindistan cevizi sütü ve maydanozu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Hepsini bir blender ile karıştırın.
- Çorbayı krutonla servis edin.