iltasyazilim
FD Üye
Sebzelerin yararları nelerdir
Sebzelerin vücudumuza yararları
Sebzelerin yararları
Ispanağın faydaları
Ispanak tam bir demir deposudur ve öteki yapraklı sebzelere göre daha çok protein içerir Çiğ ıspanağı salata yapıp yerseniz lifinden faydalanmış olursunuz Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına aleyhinde sağlamlık veriyor ve basur rahatsızlığına iyi geliyor
Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce fazla varlıklı olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor Ispanak hem, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını tedarik ediyor Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor Yürek rahatsızlığı olanlara, haftada 12 fincan taze bunalmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor Keza gebelik döneminde de bol bol ıspanak harcamak gerekiyor
Fasulyenin faydaları
Taze fasülye, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağlıyor Taze fasulye, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendiriyor, albümin ve şekerde de çok fayda sağlıyor
Bezelyenin faydaları
Bezelye keza kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor Kan kanserine karşısında koruyucu etkisi var
Sivri biberin faydaları
Biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bir takım alkoloidler bulunuyor Bunlar, mideyi kuvvetlendiriyor, iştah açıyor ve mide tembelliğini gideriyor Bilhassa acı biber, erkeklerde cinsel ricası arttırıyor, P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önlüyor, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durduruyor Keza acı kırmızı biber dinç bir antikanserojendir
Patlıcanın faydaları
Patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı özelliklere sahip Patlıcan sinirleri gevşetiyor ve kalp çarpıntısını gideriyor Patlıcan pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendiriyor, idrar söktürüyor, vücuttaki pozitif suyu dışarı boşaltıyor ve kilo verirken kayda değer bir ödev teşkil ediyor Şeker hastaları, patlıcan salatasından fazla menfaat görürler Patlıcan kansızlığa iyi kazanç, kanı arttırır Patlıcan, en dinç olarak kül ya da ocakta pişirilip kabukları soyulup ince kıyılarak tüketilmeli
Lahananın faydaları
bolca B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahana, şeker ve romatizma hastaları için de fazla yardımcı Lahana bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirir, bol idrar söktürür, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attar Lahana, kansızlığı giderir ve kansere karşı etkilidir Yalnızca lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlar Lahanın yaşlanmayı önleyici ve yürek krizine karşısında koruyucu bir mineral olan selenyumun kaynağıdır Selenyumun keza, dinç görünüşlü bir cilt sağlar ve erkeğin cinsel gücünü arttırır
Karnabaharın faydaları
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine aleyhinde koruyan 'indol3 karbonal' yer alan karnabahar, lahanadaki beslenme değerinin çoğuna sahip Karnıbahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir Bu maddeleri ile cinsel gücü arttırır, buna bağı olarak yürek rahatsızlıklarını da giderir Sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler
Brokolinin faydaları
Brokolide, havuçtakinden daha artı beta karoten vardır Bu yüzden yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden biridir Beta karotenin, dinç bir kanser savaşçısıdır, yemek yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azaltır Brokoli hem, B1 ve C vitamini ile doludur Yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur Brokoli suyunun havuç veya elma suyuyla karıştırılarak içilmesinin de menfaat vardır
Pırasanın faydaları
Pırasa vitamin, mineral ve değişik nitritler içerir Midebağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler, hemoroidi olanlara da ferahlık sağlar Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar
Maydonozun faydaları
Maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposudur Çoğunlukla taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur bir parça maydanos, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye destek eder Kan şekerini sıradan seviyede miktar ve kansere aleyhinde da koruyucudur Maydonozda yer alan provitamin A yani beta karoten gözlere, kılcak damarlara ve adrenal ile tiroid bezlerine çok faydalıdır Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine asistan olur Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir İnce bağırsaktaki peristaltik hareketleri arttırır Mide ve bağırsaklardaki gaz birikmesini önler Arıca afrodizyak etkisi vardır Kadınlar özellikle adet dönemlerinde maydanoz tüketirlerse keza ağrıları azalır hem de kanın temizlenmesine asistan olmuş olurlar
Marulun faydaları
oldukça çok değişik mineralleri içeren marul, sinirleri teskin edip iyi uyku verir ve erkeklerde cinsel arzuyu frenler Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür Marul bol idrar söktürür ve kanı pisliklerden temizler Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir, kadınlarda adet dönemlerinin, vaktinde ve sızısız olmasını sağlar Mrul suyu, yüze sürülürse buluğ çağı sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir
Enginarın faydaları
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir Diğer zehirli maddeleri ve dermansızlık maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir Enginar, beyin yorgunluğunu tez geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, onu rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin sıcacık çalışmasını sağlar Enginar hem şeker hastaları için de fazla faydalıdır Mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurdur
Kerevizin faydaları
Kerevizinin ayrıca yaprakları ayrıca sağları tüketilmelidir Bizler normalde yemek yemek yaparken yeşil sağlarını atarız lakin bunları mutlaka ayırmak gerekir Hem verdiği güzel koku keza de faydası dolayısıyla enginarın yeşil saplarını ayrı yemekler ve salatalarda da mutlaka göstermek gerekir Bu sağlar vitaminler ve dağıtılmış madeni maddeler içerir Mideyi kuvvetlendirir iştah açar Kereviz, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta fazla dağıtılmış vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırır Kanı pisliklerinden temizler ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasını sağlar Kereviz, karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizler Sarılığı giderir, böbrekleri çalıştırır, artı suyu dışarı atar Böbreklerden kumu, taşı döker Şişmanları zayıflır ve cinsel faaliyeti fazla arttırır
Semizotunun faydaları
Semizotu, kanamalı hastalıklara ve kabızlığa iyi kazanç Kanı temizler, bol idrar söktürür, kanı, üre ve güya pisliklerinden temizler, asap krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker Semisotu ayrıca, şeker hastalarının susuzluğunu azalttır, zayıflama diyetlerinde çok işe yarar Semizotu, yeşil salata olarak da tüketilmelidir Semizotu balıkta bulunan omega3 ve omega6 içeriğine de sahip olan tek sebzedir
Patatesin faydaları
Patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğu, kabuğunun hemen altında veya yakınındadır, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonradan soyulması gerekir Patates, mutlaka salata ya da soğanla yenilmelidir Patatesi, yağda kızartarak yemezseniz kilo almazsınız Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebilirler Ama potasyumun zayi olmaması için, patatesler külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmelidir Patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri epeyce düşüktür Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve artı miktarda potasyum içerir Orta tepe bir patates, günlük C vitamini miktarının 13'ünü temin eder Sindirimi kolaylaştırır Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler Kansere aleyhinde korur ve yorgunluğa karşı birebirdir Keza midenin en yakın dostudur
Domatesin Faydaları
Bol ve farklı alanlara yönlendirilmiş vitaminleri, mineralleri ve yardımcı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domates, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verir Bir domatesteki C vitamini, nasihat edilen jurnal miktarın yüzde 50'sinden fazladır Domatez, damarları yumuşatır, kanı durultur, üre miktarını düşürür, vücudu gençleştirir, kalp, karaciğer, böbrek bozuklukları ve şekerliler için fazla faydalıdır Domates, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür Vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını eriterek idrarla dışarı atar, vücutta biriken suyu boşaltır Domates ayrıca fazla önemli bir anti kanserojendir Domatez C ve E vitaminleri içerir, varlıklı bir potasyum kaynağıdır ve fazla az miktarda tuz bulundurur Yüksek kan basıncını düşürmeye asistan olur ve vücudun su tutmasını engeller bu yüzden zayıflama diyetlerinde de kayda değer yer alır Domates hazmı kolaylaştırır, bilhassa nişastalı yiyeceklerin (hamur işleri, kuru yiyecek içecek) basit sindirilmesini sağlar Kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirerek kabızlığı önler
Soğanın faydaları
Soğanda oldukça çok A, B ve bilhassa C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi görebilen esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunuyor Yürek ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), asap zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok avantaj sağlar Soğan bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı atar Soğan, vücuttaki artı tuzu da dışarı atar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırır ve kanda şeker seviyesini düşürür
Yapılan bir araştırmada, artı soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğü ve o ülke halkının uzun yaşadığı belirtilmiştir Soğan, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizler ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önler, bağırsak kurtlarını döker
Bizler başlıca ağzımız soğan kokmasın diye yemeklerle ham soğan tüketmekten kaçınırız ama üzerine yiyeceğimiz bir taze nane veya maydonoz bu kokuyu giderecektir Soğan patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere tutulmalı, çünkü soğan ve patates birbirini etkiler ve soğan, patateslerden salınan nemle yumuşar
Sarımsağın faydaları
Hiç sarımsak yememdiyorsanız bile ayda mutlaka bir kez yiyor olmalısınız Çümkü sarımsak tüketilmezse olmazlardan Sarmısak tansiyon düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır, kötü LDL kolesterolünü düşürür, bazı mide kanserlerini önler, bağışıklık sistemini güçlendirir Sarımsaktaki allicindenilen bir madde, yalnızca kendi özgü kokusunu vermekte kalmaaz, hem bakteri gelişimini önler, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu yıkım eder Sarımsakta 2 kuvvetli antibiyotik, fazla tesirli esanslar, bol iyot ve kükürt bulunur ve bunların insan sağlığında paha biçilmez bir yeri vardır Damar sertliğini giderir, kanı durultur, kalbi kuvvetlendirir, bronşları dezenfekte eder, cilt hastalıklarını giderir ve kansere karşı korur Sarımsaklı yoğurt, zehirlenmelere karşı insanı korur ve sarımsak en ince damarları deha temizleyerek oralara kan gitmesini sağlar Sarımsak, tüm salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden arındırmak suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar
Havuçun faydaları
Havuç, süratli bir kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, kabızlık giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebzedir Kansızlık halinde, sabahleyinöğleakşam taze çıkarılmış 1 akarsu bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve en ince ayrıntısına kadar çiğnenerek yenilmesi hastaya şifa verir
Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun etkisi çoktur Havuç, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdir, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, sanki dermansızlık maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı atar Havuç, bol A vitamini ile cilde temizleme ve pembelik verir ve gözlerin sağlıklı kalmasını sağlar Kalp rahatsızlığı ve damar sertliğine birebirdir, her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirir Havuçtaki betakarotenin gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından korur ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Havuçlar ham ya da pişmiş olarak yenilirken asla soyulmamalıdır, sadece iyice yıkayıp temizlemek yeterlidir
Salatalığın faydaları
Salatalık kanı temizler, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar Salatalık, içeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde vererek cildin taze ve pürüzsüz olmasına destek eder Salatalığın kendisi veya suyu, cildi bir tonik dek temizler, et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser
Turpun faydaları
Farklı Alanlara Yönlendirilmiş esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turp, karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı dökrt, bronşlara çok iyi tesir eder Turp hem dalak şişliğini giderir ve cildi güzelleştirir Turp bağırsakları dezenfekte ederek kabızlığı önler Akşam yenilen turp veya içilen bir kadeh turp suyu dar bir uyku sağlar
Rokanın faydaları
Dağıtılmış esansları, P ve K vitaminleri, çok yararlı mineralleri taşıyan roka, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü fazla arttıran bir yeşilliktir Yeşil salata şeklinde yenen roka, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır
Terenin faydaları
Tere, çiğ salatalara tat ve canlılık katarken, ayrıca değerli bir sebze suyudur da Çeşitli vitaminler ve özellikle C vitamini, bir takım yararlı esanslar ve mineralleri ile fazla tesirli ve yararlı bir sebze olan tere karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır, gribi geçirir, kanda şekeri düşürür, kansızlığı giderir, acı tadı ve öteki maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırır, iştahsızlık çekenlere çok avantaj verir, bol demiri ile kanı tazeler, kansere karşı koruur, bağırsaklardaki çeşitli solucanları döker Tere sinirleri dinlendirdiğini ve cinsel isteği arttırır, ham olarak, az miktarlarda yenilmelidir çünkü fazlası zarar verebilir Tere bununla birlikte fazla kayda değer bir antioksidandır ve detoks diyeti sırasında tüketilmesi faydalıdır
Dereotunun faydaları
Dereotu; düzeltici, hazmettirici ve gaz söktürücüdür Ayrıca nefes açmak ve ağız kokusu için yarım nehir kaşığı dereotu tohumu çiğnenebilir Dereotu çayı da karın ağrısı, idrar yapamama ya da bağırsak yanmasına iyi geliyor Çayı düzenlemek için; iki akarsu kaşığı ezilmiş dereotu tohumunu kaynayan suya atarak beş dakika bekletin ve altını kapatıp beş dakika daha demlenmesini sağlayın Hiç bir otu veya tohumu kaynatmıyoruz unutmayın Dereotu bununla birlikte anne sütünü arttıran bir sebzedir aynı zamanda çürüme, ezilme, sızı, öksürük, uykusuzluk, sarılık, iskorbüt, ağrılı yerler, karaciğer, safra ve bağırsak problemleri, haşere sokmaları gibi rahatsızlıklarda kullanılır ve trigliserid ile kolesterolü düşürür
Şalgamın faydaları
Şalgam taş ve kum döktürür, bronşları boşaltır, bol idrar söktürür ve kabızlığı giderir Şalgam, yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi kazanç Şeker hastaları da şalgam yiyebilir ve şalgam ne değin ham yenirse öyle yararlı olur *
Sebzelerin vücudumuza yararları
Sebzelerin yararları
Ispanağın faydaları
Ispanak tam bir demir deposudur ve öteki yapraklı sebzelere göre daha çok protein içerir Çiğ ıspanağı salata yapıp yerseniz lifinden faydalanmış olursunuz Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına aleyhinde sağlamlık veriyor ve basur rahatsızlığına iyi geliyor
Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce fazla varlıklı olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor Ispanak hem, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını tedarik ediyor Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor Yürek rahatsızlığı olanlara, haftada 12 fincan taze bunalmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor Keza gebelik döneminde de bol bol ıspanak harcamak gerekiyor
Fasulyenin faydaları
Taze fasülye, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağlıyor Taze fasulye, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendiriyor, albümin ve şekerde de çok fayda sağlıyor
Bezelyenin faydaları
Bezelye keza kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor Kan kanserine karşısında koruyucu etkisi var
Sivri biberin faydaları
Biberlerde, bol beta karoten, C, P ve K vitaminleriyle bir takım alkoloidler bulunuyor Bunlar, mideyi kuvvetlendiriyor, iştah açıyor ve mide tembelliğini gideriyor Bilhassa acı biber, erkeklerde cinsel ricası arttırıyor, P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önlüyor, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durduruyor Keza acı kırmızı biber dinç bir antikanserojendir
Patlıcanın faydaları
Patlıcanın, A vitamini, fosfor ve kendine has bazı özelliklere sahip Patlıcan sinirleri gevşetiyor ve kalp çarpıntısını gideriyor Patlıcan pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendiriyor, idrar söktürüyor, vücuttaki pozitif suyu dışarı boşaltıyor ve kilo verirken kayda değer bir ödev teşkil ediyor Şeker hastaları, patlıcan salatasından fazla menfaat görürler Patlıcan kansızlığa iyi kazanç, kanı arttırır Patlıcan, en dinç olarak kül ya da ocakta pişirilip kabukları soyulup ince kıyılarak tüketilmeli
Lahananın faydaları
bolca B, C ve E vitamini ve potasyum içeren lahana, şeker ve romatizma hastaları için de fazla yardımcı Lahana bol arsenik, kükürt ve vitaminleri ile kanı temizleyip cildi güzelleştirir, bol idrar söktürür, vücuttaki suyu ve zehirli maddeleri idrarla dışarı attar Lahana, kansızlığı giderir ve kansere karşı etkilidir Yalnızca lahana çeşitlerinde bulunan U vitamini, mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur, oralardaki yaraların iyileşmesini sağlar Lahanın yaşlanmayı önleyici ve yürek krizine karşısında koruyucu bir mineral olan selenyumun kaynağıdır Selenyumun keza, dinç görünüşlü bir cilt sağlar ve erkeğin cinsel gücünü arttırır
Karnabaharın faydaları
Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine aleyhinde koruyan 'indol3 karbonal' yer alan karnabahar, lahanadaki beslenme değerinin çoğuna sahip Karnıbahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol E vitamini ve protein içerir Bu maddeleri ile cinsel gücü arttırır, buna bağı olarak yürek rahatsızlıklarını da giderir Sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler
Brokolinin faydaları
Brokolide, havuçtakinden daha artı beta karoten vardır Bu yüzden yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden biridir Beta karotenin, dinç bir kanser savaşçısıdır, yemek yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azaltır Brokoli hem, B1 ve C vitamini ile doludur Yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerir Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli vitamin deposudur Brokoli suyunun havuç veya elma suyuyla karıştırılarak içilmesinin de menfaat vardır
Pırasanın faydaları
Pırasa vitamin, mineral ve değişik nitritler içerir Midebağırsak rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler, hemoroidi olanlara da ferahlık sağlar Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar
Maydonozun faydaları
Maydanoz, dünyadaki en besleyici yiyeceklerden birisi ve bir demir deposudur Çoğunlukla taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur bir parça maydanos, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar Böbrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye destek eder Kan şekerini sıradan seviyede miktar ve kansere aleyhinde da koruyucudur Maydonozda yer alan provitamin A yani beta karoten gözlere, kılcak damarlara ve adrenal ile tiroid bezlerine çok faydalıdır Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine asistan olur Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir İnce bağırsaktaki peristaltik hareketleri arttırır Mide ve bağırsaklardaki gaz birikmesini önler Arıca afrodizyak etkisi vardır Kadınlar özellikle adet dönemlerinde maydanoz tüketirlerse keza ağrıları azalır hem de kanın temizlenmesine asistan olmuş olurlar
Marulun faydaları
oldukça çok değişik mineralleri içeren marul, sinirleri teskin edip iyi uyku verir ve erkeklerde cinsel arzuyu frenler Yemekten önce salata şeklinde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür Marul bol idrar söktürür ve kanı pisliklerden temizler Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir, kadınlarda adet dönemlerinin, vaktinde ve sızısız olmasını sağlar Mrul suyu, yüze sürülürse buluğ çağı sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir
Enginarın faydaları
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir Diğer zehirli maddeleri ve dermansızlık maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir Enginar, beyin yorgunluğunu tez geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, onu rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin sıcacık çalışmasını sağlar Enginar hem şeker hastaları için de fazla faydalıdır Mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurdur
Kerevizin faydaları
Kerevizinin ayrıca yaprakları ayrıca sağları tüketilmelidir Bizler normalde yemek yemek yaparken yeşil sağlarını atarız lakin bunları mutlaka ayırmak gerekir Hem verdiği güzel koku keza de faydası dolayısıyla enginarın yeşil saplarını ayrı yemekler ve salatalarda da mutlaka göstermek gerekir Bu sağlar vitaminler ve dağıtılmış madeni maddeler içerir Mideyi kuvvetlendirir iştah açar Kereviz, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta fazla dağıtılmış vazifesi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırır Kanı pisliklerinden temizler ve sivilcelerin geçmesine, yüzün pembe bir hal almasını sağlar Kereviz, karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizler Sarılığı giderir, böbrekleri çalıştırır, artı suyu dışarı atar Böbreklerden kumu, taşı döker Şişmanları zayıflır ve cinsel faaliyeti fazla arttırır
Semizotunun faydaları
Semizotu, kanamalı hastalıklara ve kabızlığa iyi kazanç Kanı temizler, bol idrar söktürür, kanı, üre ve güya pisliklerinden temizler, asap krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker Semisotu ayrıca, şeker hastalarının susuzluğunu azalttır, zayıflama diyetlerinde çok işe yarar Semizotu, yeşil salata olarak da tüketilmelidir Semizotu balıkta bulunan omega3 ve omega6 içeriğine de sahip olan tek sebzedir
Patatesin faydaları
Patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğu, kabuğunun hemen altında veya yakınındadır, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonradan soyulması gerekir Patates, mutlaka salata ya da soğanla yenilmelidir Patatesi, yağda kızartarak yemezseniz kilo almazsınız Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebilirler Ama potasyumun zayi olmaması için, patatesler külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmelidir Patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri epeyce düşüktür Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve artı miktarda potasyum içerir Orta tepe bir patates, günlük C vitamini miktarının 13'ünü temin eder Sindirimi kolaylaştırır Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler, kabızlığı önler Kansere aleyhinde korur ve yorgunluğa karşı birebirdir Keza midenin en yakın dostudur
Domatesin Faydaları
Bol ve farklı alanlara yönlendirilmiş vitaminleri, mineralleri ve yardımcı organik asitleri ile tıbbi değeri çok yüksek bir sebze olan domates, vücuda kükürt, fosfor ve organik sodyum verir Bir domatesteki C vitamini, nasihat edilen jurnal miktarın yüzde 50'sinden fazladır Domatez, damarları yumuşatır, kanı durultur, üre miktarını düşürür, vücudu gençleştirir, kalp, karaciğer, böbrek bozuklukları ve şekerliler için fazla faydalıdır Domates, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür Vücutta biriken üre asidi ve ürat tuzlarını eriterek idrarla dışarı atar, vücutta biriken suyu boşaltır Domates ayrıca fazla önemli bir anti kanserojendir Domatez C ve E vitaminleri içerir, varlıklı bir potasyum kaynağıdır ve fazla az miktarda tuz bulundurur Yüksek kan basıncını düşürmeye asistan olur ve vücudun su tutmasını engeller bu yüzden zayıflama diyetlerinde de kayda değer yer alır Domates hazmı kolaylaştırır, bilhassa nişastalı yiyeceklerin (hamur işleri, kuru yiyecek içecek) basit sindirilmesini sağlar Kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirerek kabızlığı önler
Soğanın faydaları
Soğanda oldukça çok A, B ve bilhassa C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi görebilen esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunuyor Yürek ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), asap zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklarda çok avantaj sağlar Soğan bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı atar Soğan, vücuttaki artı tuzu da dışarı atar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırır ve kanda şeker seviyesini düşürür
Yapılan bir araştırmada, artı soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğü ve o ülke halkının uzun yaşadığı belirtilmiştir Soğan, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizler ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önler, bağırsak kurtlarını döker
Bizler başlıca ağzımız soğan kokmasın diye yemeklerle ham soğan tüketmekten kaçınırız ama üzerine yiyeceğimiz bir taze nane veya maydonoz bu kokuyu giderecektir Soğan patateslerden ayrı, kuru, soğuk bir yere tutulmalı, çünkü soğan ve patates birbirini etkiler ve soğan, patateslerden salınan nemle yumuşar
Sarımsağın faydaları
Hiç sarımsak yememdiyorsanız bile ayda mutlaka bir kez yiyor olmalısınız Çümkü sarımsak tüketilmezse olmazlardan Sarmısak tansiyon düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır, kötü LDL kolesterolünü düşürür, bazı mide kanserlerini önler, bağışıklık sistemini güçlendirir Sarımsaktaki allicindenilen bir madde, yalnızca kendi özgü kokusunu vermekte kalmaaz, hem bakteri gelişimini önler, vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu yıkım eder Sarımsakta 2 kuvvetli antibiyotik, fazla tesirli esanslar, bol iyot ve kükürt bulunur ve bunların insan sağlığında paha biçilmez bir yeri vardır Damar sertliğini giderir, kanı durultur, kalbi kuvvetlendirir, bronşları dezenfekte eder, cilt hastalıklarını giderir ve kansere karşı korur Sarımsaklı yoğurt, zehirlenmelere karşı insanı korur ve sarımsak en ince damarları deha temizleyerek oralara kan gitmesini sağlar Sarımsak, tüm salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden arındırmak suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlar
Havuçun faydaları
Havuç, süratli bir kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, kabızlık giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebzedir Kansızlık halinde, sabahleyinöğleakşam taze çıkarılmış 1 akarsu bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve en ince ayrıntısına kadar çiğnenerek yenilmesi hastaya şifa verir
Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun etkisi çoktur Havuç, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirir, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdir, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, sanki dermansızlık maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı atar Havuç, bol A vitamini ile cilde temizleme ve pembelik verir ve gözlerin sağlıklı kalmasını sağlar Kalp rahatsızlığı ve damar sertliğine birebirdir, her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirir Havuçtaki betakarotenin gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından korur ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Havuçlar ham ya da pişmiş olarak yenilirken asla soyulmamalıdır, sadece iyice yıkayıp temizlemek yeterlidir
Salatalığın faydaları
Salatalık kanı temizler, karaciğeri ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür İdrarla birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar Salatalık, içeriğindeki bol kükürdü ile kanı temizler, ciltteki ter bezlerini çalıştırır, bol vitamin ve madeni madde vererek cildin taze ve pürüzsüz olmasına destek eder Salatalığın kendisi veya suyu, cildi bir tonik dek temizler, et yemeklerinin verdiği susuzluğu keser
Turpun faydaları
Farklı Alanlara Yönlendirilmiş esansları, bol C vitamini, iyot ve kükürdüyle turp, karaciğeri çalıştırır, böbreklerdeki kum ve taşı dökrt, bronşlara çok iyi tesir eder Turp hem dalak şişliğini giderir ve cildi güzelleştirir Turp bağırsakları dezenfekte ederek kabızlığı önler Akşam yenilen turp veya içilen bir kadeh turp suyu dar bir uyku sağlar
Rokanın faydaları
Dağıtılmış esansları, P ve K vitaminleri, çok yararlı mineralleri taşıyan roka, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendirici, kansızlığı gideren, cinsel gücü fazla arttıran bir yeşilliktir Yeşil salata şeklinde yenen roka, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır
Terenin faydaları
Tere, çiğ salatalara tat ve canlılık katarken, ayrıca değerli bir sebze suyudur da Çeşitli vitaminler ve özellikle C vitamini, bir takım yararlı esanslar ve mineralleri ile fazla tesirli ve yararlı bir sebze olan tere karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır, gribi geçirir, kanda şekeri düşürür, kansızlığı giderir, acı tadı ve öteki maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı arttırır, iştahsızlık çekenlere çok avantaj verir, bol demiri ile kanı tazeler, kansere karşı koruur, bağırsaklardaki çeşitli solucanları döker Tere sinirleri dinlendirdiğini ve cinsel isteği arttırır, ham olarak, az miktarlarda yenilmelidir çünkü fazlası zarar verebilir Tere bununla birlikte fazla kayda değer bir antioksidandır ve detoks diyeti sırasında tüketilmesi faydalıdır
Dereotunun faydaları
Dereotu; düzeltici, hazmettirici ve gaz söktürücüdür Ayrıca nefes açmak ve ağız kokusu için yarım nehir kaşığı dereotu tohumu çiğnenebilir Dereotu çayı da karın ağrısı, idrar yapamama ya da bağırsak yanmasına iyi geliyor Çayı düzenlemek için; iki akarsu kaşığı ezilmiş dereotu tohumunu kaynayan suya atarak beş dakika bekletin ve altını kapatıp beş dakika daha demlenmesini sağlayın Hiç bir otu veya tohumu kaynatmıyoruz unutmayın Dereotu bununla birlikte anne sütünü arttıran bir sebzedir aynı zamanda çürüme, ezilme, sızı, öksürük, uykusuzluk, sarılık, iskorbüt, ağrılı yerler, karaciğer, safra ve bağırsak problemleri, haşere sokmaları gibi rahatsızlıklarda kullanılır ve trigliserid ile kolesterolü düşürür
Şalgamın faydaları
Şalgam taş ve kum döktürür, bronşları boşaltır, bol idrar söktürür ve kabızlığı giderir Şalgam, yaprakları ince kıyılarak salata şeklinde yenirse yukarıdaki hastalıklara iyi kazanç Şeker hastaları da şalgam yiyebilir ve şalgam ne değin ham yenirse öyle yararlı olur *