Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebze Garnitürlü Portakallı Ördek

Sebze Garnitürlü Portakallı Ördek
0
101

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
sebze-garniturlu-portakalli-ordek.jpg

Zerzevat Garnitürlü Portakallı Ördek Tanımı İçin Materyaller

• 1 adet ördek
  • 3-4 defne yaprağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kaşık zerdeçal ve karışık baharat
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • Portakal kabuğu
  • Garnitür olarak isteğe bağlı mevsim zerzevatları

Zerzevat Garnitürlü Portakallı Ördek Tanımı Yapılışı

1. Ördeği düdüklü tencereye koyup 3 su bardağı su ek edip, defne yaprağını ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Ben 35 dakika haşladım.
  2. Ördek piştiğinde tencereden alıp benim ki üzere fırına girebilen tepsiye bırakın.
  3. Bir kasede, rendelenmiş sarımsaklar, bal, soya sosu, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, baharatları zeytinyağını ve limon suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Üzerine sosu güzelce yayın.
  5. Yanlarına garnitürleri koyuyoruz.
  6. Onlarında üzerine ördeğin haslama suyunu sos olarak ek edin.
  7. 200 derece fırına verin.
  8. Üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Similar threads

Portakallı Ördek Tarifi İçin Malzemeler 2 tane portakal1 bütün ördek3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı bal1 çay kaşığı salça Portakallı Ördek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle ördeğin üzerinde kalan tüylerini temizledim. Kalan tüyleri için de ateşle tütsüleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Nar Üzere Kızaran Portakallı Ördek Tanımı İçin Materyaller 1 adet ördek1 tane soğan1 tane havuç1 tutam maydanozYarım çay kaşığı kimyon Fırında Yanına Koymak İçin 2 orta uzunluk patates2 orta uzunluk havuç1 yemek kaşığı zeytinyağıPulbiberKekikTuz Sosu İçin 1 portakalın suyu1 portakal kabuğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Portakallı Garnitürlü Kereviz Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yapraklı büyük uzunluk kereviz2 adet havuç2 adet orta uzunluk patates1 kâse bezelye (buzluktan)1 adet büyük uzunluk soğan1 adet portakal suyu1/2 (yarım) limon suyu + 1 dilim limon6 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
B3 vitamini açısından da oldukça zengin olan ördek eti günümüzde çok seveni bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etini evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kalabalık misafirlerin geldiği zamanlarda yapabileceğiniz portakallı ördek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
B3 vitamini açısından da oldukça zengin olan ördek eti günümüzde çok seveni bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etini evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kalabalık misafirlerin geldiği zamanlarda yapabileceğiniz portakallı ördek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt