
Zerzevat Garnitürlü Portakallı Ördek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet ördek
- 3-4 defne yaprağı
- 3-4 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı bal
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kaşık zerdeçal ve karışık baharat
- 1 adet portakalın suyu
- 1/2 (yarım) limon suyu
- Portakal kabuğu
- Garnitür olarak isteğe bağlı mevsim zerzevatları
Zerzevat Garnitürlü Portakallı Ördek Tanımı Yapılışı
- Ördeği düdüklü tencereye koyup 3 su bardağı su ek edip, defne yaprağını ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Ben 35 dakika haşladım.
- Ördek piştiğinde tencereden alıp benim ki üzere fırına girebilen tepsiye bırakın.
- Bir kasede, rendelenmiş sarımsaklar, bal, soya sosu, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, baharatları zeytinyağını ve limon suyu ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine sosu güzelce yayın.
- Yanlarına garnitürleri koyuyoruz.
- Onlarında üzerine ördeğin haslama suyunu sos olarak ek edin.
- 200 derece fırına verin.
- Üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.