Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk adet tavuk göğsü kullandığım miktarın resmi aşağıda var
- 1 adet havuç
- 1 küçük karnabahar
- 2 adet orta boy kabak
- 6-7 adet mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet sarımsak
- 2 adet domates (tavuğun içine rendeleme yapacağız)
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- Biraz tuz ve karabiber
Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir tavada pişirilmeye bırakılır.
- Suyunu çeken tavukla birlikte iki yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.
- Daha sonra tekrar kavrulur üzerine 1 diş doğranmış sarımsak ve 2 adet rendelenmiş domates konur.
- 1 yemek kaşığı salçayla birlikte pişirilmeye bırakılır.
- Doğranmış olan sebzelerimizi istediğini borcama ya da fırın tepsisine alın.
- Üzerine biraz sıvı yağ gezdirin ve ocaktan aldığınız tavukları sebzenizin üstüne dökün ve karıştırın.
- Daha sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırınınıza koyun 20-25 dakika fırında pişirilmeye bırakın.
- Sonra beşamel sos için gerekli olan tüm malzemeleri de bir küçük tencerenin içine alın ve 1-2 dakika karıştırın .
- Kaynadığını gördüğünüz sosunuz şimdi hazır.
- Fırın sayacınızın 20. dakikasından sonra hazırladığınız beşamel sosu sebzeli gratenimizin üzerine dökün.
- Daha sonra az biraz kaşar rendeleyin ve onu da beşamel sosun üzerine dökün .
- 25. Dakikada fırınınızdan çıkarın ve servis edin.
Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı