Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sebze Graten

Sebze Graten

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sebze-graten.jpg

Sebze Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk brokoli
  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için; kaşar rendesi

Sebze Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
  2. Havuç ve patates istenilen boyutta kesilerek tuzlu suda haşlanır.
  3. Beşamel sos için; yağlar tencereye alınıp un eklenir ve kavurulur.  Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edilip, karıştırmaya devam edilir.  Yoğunlaşıp kıvam alınca tuz ve karabiber eklenip, altı kapatılır.
  4. Haşlanan sebzeler uygun bir borcama dökülür. Üzerine hazırladığımız beşamel sos gezdirilir.
  5. En üste rendelenmiş kaşar serpilip 200 derecelik fırına verilir, üzeri kızarınca fırından alınır.
Sebze Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt