teknolojiuzmani
FD Üye
Sebze Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk brokoli
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Üzeri için; kaşar rendesi
Sebze Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda haşlanır.
- Havuç ve patates istenilen boyutta kesilerek tuzlu suda haşlanır.
- Beşamel sos için; yağlar tencereye alınıp un eklenir ve kavurulur. Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edilip, karıştırmaya devam edilir. Yoğunlaşıp kıvam alınca tuz ve karabiber eklenip, altı kapatılır.
- Haşlanan sebzeler uygun bir borcama dökülür. Üzerine hazırladığımız beşamel sos gezdirilir.
- En üste rendelenmiş kaşar serpilip 200 derecelik fırına verilir, üzeri kızarınca fırından alınır.