Zerzevat Grateni Tanımı İçin Gereçler
- 1 brokoli
- 1 karnabahar
- 5 havuç
- 300 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1litre süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- Tuz
- Kara biber
Zerzevat Grateni Tanımı Yapılışı
- Bütün zerzevatları yıkayıp küçük küçük doğrayıp borcama alıyoruz.
- Kıymayı farklı bir tavada orta ateşte pişiriyoruz, sebzelerimizin üzerine ekliyoruz.
- Derin bir tencereye tereyağ, un, süt, tuz, kara biber orta ateşte kaynatıyoruz topak olmayacak formda daima karıştırarak kaynatıyoruz.
- Beşamel sosumuzu gratenin üzerine döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 150* fırında yaklaşık 30dk 40dk pişiriyoruz.
- Dileğe nazaran üzerine kaşar peynir ekleyip 10 dk daha pişirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.