Zerzevat Mantısı (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane küçük uzunluk karnabahar
- 1 tane küçük brokoli
- 2 tane havuç
- 1 kase yoğurt
- 2-3 tane sarımsak
- Tuz
- 250 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
Zerzevat Mantısı (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
- Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerine ayırıp havuçları da yuvarlak olarak keselim.
- Uygun bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyip denetim ederek haşlayalım.
- Suyu güzelce süzüldükten ve soğuduktan sonra servis tabaklarına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
- Tavada yağı kızdırıp kıymayı alalım suyunu salıp çekinceye kavurup salçasını koyalım bir kaç dakika kavurup ocağın altını kapatalım.
- Hazır olan harcı sebzelerin üzerine gezdirip sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
Not;sebzelerin ölçülerini kendinize nazaran ayarlabilirsiniz.