Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebze Mantısı (Yok Böyle Bir Lezzet)

Sebze Mantısı (Yok Böyle Bir Lezzet)
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sebze-mantisi-yok-boyle-bir-lezzet.jpg

Zerzevat Mantısı (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane küçük uzunluk karnabahar
  • 1 tane küçük brokoli
  • 2 tane havuç
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 tane sarımsak
  • Tuz
Üzeri için;
  • 250 gram kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası

Zerzevat Mantısı (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı

  1. Karnabahar ve brokoliyi çiçeklerine ayırıp havuçları da yuvarlak olarak keselim.
  2. Uygun bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyip denetim ederek haşlayalım.
  3. Suyu güzelce süzüldükten ve soğuduktan sonra servis tabaklarına alalım.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.
  5. Tavada yağı kızdırıp kıymayı alalım suyunu salıp çekinceye kavurup salçasını koyalım bir kaç dakika kavurup ocağın altını kapatalım.
  6. Hazır olan harcı sebzelerin üzerine gezdirip sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Not;sebzelerin ölçülerini kendinize nazaran ayarlabilirsiniz.
 

Similar threads

Patatesli Özbek Mantısı Tanımı İçin Materyaller 1 kilo un3 su bardağı su2 yemek kaşığı tuz1 tane yumurta1 kilo patates2 kuru soğanYarım çay bardağı zeytin yağı1 çay kaşığı karabiber, pulbiber, tuz, kırmızı toz biber Üzeri sosu için; 200 gram tereyağı2 yemek kaşığı domates salçası Patatesli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Tepsi Mantısı Tanımı İçin Gereçler Hamur için: 2 su bardağı un2 çay kaşığı tuz1 adet yumurtaAldığı kadar su (sert bir hamur elde edilmeli) İç harcı için : 200-300 gram kıyma1 çay kaşığı tuzBiraz karabiber1 adet soğanMaydanoz (ben kullanmadım bu sefer) Sosu için: 1-2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Kış Tavası (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 600 gr kuşbaşı3 tane patlıcan2 tane kabak4 tane havuç1 tane küçük uzunluk karnabahar2 tane patates15 tane arpacık soğan1 küçük baş sarımsak500 gr domates konservesi (6-7tane olağan domates doğrayarak da yapabilirsiniz.)Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Tembel Mantısı (Hiç Bu Kadar Kolay Mantı Görmediniz) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı un2 adet yumurta2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı su İçi için; 200 gram kıyma1 tane soğan1 çay kaşığı karabiberTuz Tencerenin sosu için: 2 tane domates1 tane soğan1 diş sarımsak1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Tavuklu Zerzevat Yemeği (Tencerede Nefis Lezzet) Tanımı İçin Gereçler 1/2 (yarım) tavuk göğsü2 adet patlıcan1 adet kabak2 adet patates1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1 büyük domates yahut 1 su bardağı domates sosu1 küçük kase dondurucudan doğranmış yeşil biber1 adet kapya biber1 silme yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt