Sebze Şöleni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kabak
- 2 orta boy havuç
- 1 adet kapya biber
- 250 gr brokoli
- Tuz
- Zeytinyağı
Sebze Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce derin bir tencereye yağlı kağıt serilir.
- Üzerine sebzelerin pişme durumuna göre isteğinize göre doğranmış sebzeler sırasıyla yağlı kağıt üzerine yerleştirilir.
- En üstüne tuz serp ve tüm sebzelerin üzerine gelecek şekilde gezdirerek zeytinyağı dökülür.
- Tekrar yağlı kağıt ile kapatılıp kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Sadece buhar yöntemi ile piştiği için su eklemeye gerek yoktur. Afiyet olsun.