Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sebze Şöleni

Sebze Şöleni

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Sebze Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 büyük yahut orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi

Sebze Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasaları ince yuvarlak biçiminde doğrayalım.
  2. Patatesleri çeyrek ay halinde ince ince doğrayalım.
  3. Havuçları rendeleyelim.
  4. Yapışmaz tavaya yaklaşık 1 çay bardağına yakın zeytinyağı koyalım daha sonra patatesleri 2-3 dk soteleyip pırasaları ekleyelim.
  5. Karıştırarak yaklaşık 5-7 dk soteleyelim ve havuçları da ekleyelim.
  6. Sotelemeye devam edelim. (püf noktası;soteleme yaparken kısık ateşte alttan çevirerek soteleyin sebzelerin ölmemesi gerekiyor. Bu basamakta 1 çay kaşığı toz şeker koyup tatlandırabilirsiniz zerzevatları. )
  7. Sebzeler ölmeden biraz yumuşadıktan sonra, elediğimiz unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım ve sütü ek edelim.
  8. Süt ve un karışıp biraz pişince ocağı kapatalım.
  9. Baharatları ve tuzunu ekleyelim.
  10. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladığınız borcama zerzevatları dökün. ( ben küçük uzunluk kare borcam kullandım) ve üstünü düzeltin.
  11. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında zerzevatları 10-15 dk kadar pişirin.
  12. Üzerine rende kaşarı ek edin ve fırını 200 dereceye alıp kaşarlar hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun:).
Sebze Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt