bilgisayarci
FD Üye
Sebze Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 2 büyük yahut orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı süt
- Tuz,karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- Zeytinyağı
- 1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
Sebze Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ince yuvarlak biçiminde doğrayalım.
- Patatesleri çeyrek ay halinde ince ince doğrayalım.
- Havuçları rendeleyelim.
- Yapışmaz tavaya yaklaşık 1 çay bardağına yakın zeytinyağı koyalım daha sonra patatesleri 2-3 dk soteleyip pırasaları ekleyelim.
- Karıştırarak yaklaşık 5-7 dk soteleyelim ve havuçları da ekleyelim.
- Sotelemeye devam edelim. (püf noktası;soteleme yaparken kısık ateşte alttan çevirerek soteleyin sebzelerin ölmemesi gerekiyor. Bu basamakta 1 çay kaşığı toz şeker koyup tatlandırabilirsiniz zerzevatları. )
- Sebzeler ölmeden biraz yumuşadıktan sonra, elediğimiz unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım ve sütü ek edelim.
- Süt ve un karışıp biraz pişince ocağı kapatalım.
- Baharatları ve tuzunu ekleyelim.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağladığınız borcama zerzevatları dökün. ( ben küçük uzunluk kare borcam kullandım) ve üstünü düzeltin.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında zerzevatları 10-15 dk kadar pişirin.
- Üzerine rende kaşarı ek edin ve fırını 200 dereceye alıp kaşarlar hafif kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.