Sebze Soslu Dana Biftek Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana biftek
- 1 adet büyük kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yaprak defne yaprağı (Varsa eğer)
- 1 çay kaşığı biberiye
- Tuz
- 5-6 tane karabiber veya yarım silme çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz
- Su (Et kapatacak kadar)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebze Soslu Dana Biftek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arkadaşlar dana eti geç piştiği için ben düdüklü tencere de yaptım. Normal tencerede olursa pişirme süresi daha fazla olur.
- Öncelikle düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı alalım, iyice ısınınca biftekleri içine alalım, etleri yüksek ateşte iki taraflı mühürleyelim.
- Üzerine iri şekilde doğradığımız sebzeleri bifteklerin üzerine alalım. Baharatlarını ve tuzunu, zeytinyağını en son olarak etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıp, kaynama sesi çıkınca ocağın altını kısarak pişirelim.
- Ben 20 dakika pişirdim. Düdüklü soğuyunca açalım biftekleri servis tabağına alalım. İçindeki sebzeleri el blender veya mikser ile püre haline getirelim.
- Bifteklerin üzerine dökelim ve sıcak sıcak servis yapalım. Biftekler lokum kıvamında pisti ve sebzeli sosu ile harika bir lezzet ortaya çıktı. Afiyet olsun. Denemenizi tavsiye ederim,))