Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebze Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar

Sebze Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar
0
78

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sebze-sote-esliginde-tavuk-kalamar.jpg

Zerzevat Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet tüm tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Sadece un ilede yapılabilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Zerzevat sotesi için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet brokoli
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 5-6 adet mantar
  • Yarım çay bardağı su

Zerzevat Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk göğüslerini yıkayıp süzelim ve uzunlamasına keserek ince dilimleyelim.
  2. Soya sosu karabiber ve çok az tuzu karıştıralım ve fırça ile tavuk dilimlerinin her yerine sürelim üzerini kapatıp bir saat marine edelim.
  3. Zerzevatları jülyen biçiminde doğrayalım.
  4. Mantarlar ince doğrayalım.
  5. Brokolileri çiçeklerinden ayıralım.
  6. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, jülyen doğranmış havuçları ekleyelim yüksek ateşte biraz kavuralım.
  7. Mantarlar eklenir yüksek ateşte kavuralım.
  8. Biberleri ekleyelim kavurmaya devam edelim yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte kapağı kapatıp 10-15 dakika ortada karıştırarak pişirelim.
  9. Tavukların kaplaması için, derin bir kaba süt, un, nişasta, sıvı yağ, tuz ve karbonat koyulur ve karıştırılır.
  10. Marine edilmiş tavukları hazırladığımız sosun içine batıralım hertarafını sosladıktan sonra çıkaralım biraz süzdükten sonra tabağa koyalım.
  11. Tavaya sıvı yağ koyalım ısıtalım ve kızgın yağda önlü gerili kızartalım, kızarttığımız tavukları kağıt havlunun üzerine koyalım.
  12. Servis tabağına tavukları alalım dilerseniz dilimleyebilirsiniz yanına sotelediğimiz zerzevatları yerleştirelim, tavukların üzerine dilerseniz limon sıkarak servis yapabilirsiniz ????????????.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt