Zerzevat Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tüm tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (Sadece un ilede yapılabilir)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet brokoli
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet havuç
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 adet mantar
- Yarım çay bardağı su
Zerzevat Sote Eşliğinde Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğüslerini yıkayıp süzelim ve uzunlamasına keserek ince dilimleyelim.
- Soya sosu karabiber ve çok az tuzu karıştıralım ve fırça ile tavuk dilimlerinin her yerine sürelim üzerini kapatıp bir saat marine edelim.
- Zerzevatları jülyen biçiminde doğrayalım.
- Mantarlar ince doğrayalım.
- Brokolileri çiçeklerinden ayıralım.
- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, jülyen doğranmış havuçları ekleyelim yüksek ateşte biraz kavuralım.
- Mantarlar eklenir yüksek ateşte kavuralım.
- Biberleri ekleyelim kavurmaya devam edelim yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte kapağı kapatıp 10-15 dakika ortada karıştırarak pişirelim.
- Tavukların kaplaması için, derin bir kaba süt, un, nişasta, sıvı yağ, tuz ve karbonat koyulur ve karıştırılır.
- Marine edilmiş tavukları hazırladığımız sosun içine batıralım hertarafını sosladıktan sonra çıkaralım biraz süzdükten sonra tabağa koyalım.
- Tavaya sıvı yağ koyalım ısıtalım ve kızgın yağda önlü gerili kızartalım, kızarttığımız tavukları kağıt havlunun üzerine koyalım.
- Servis tabağına tavukları alalım dilerseniz dilimleyebilirsiniz yanına sotelediğimiz zerzevatları yerleştirelim, tavukların üzerine dilerseniz limon sıkarak servis yapabilirsiniz ????????????.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .