teknolojiuzmani
FD Üye
Zerzevat Türlü Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- 3 adet biber
- 3 adet domates
- 2 kısım fasulye
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık tozbiber
- Tuz
Zerzevat Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel sebzelerimizi yıkıyoruz. Soyup ayıklayıp doğuyoruz.
- Tencereye yağı koyup sıralı formda zerzevatları yerleştirip üzerine salça tozbiber, tuz koyup kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Birinci 15 dk hiç karıştırmadan sarartıyoruz ve biraz içine sıcak su koyup karıştırıyoruz.
- Pişmeye devam ediyor ortada tadına bakın ve şu eğini isteğinize nazaran ayarlayın.
- Pişen yemeği tabaklara alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .