iltasyazilim
FD Üye
Sebzelerin yararları
Sebzelerin vitaminleri
Sebzelerin faydaları
Sağlıklı besin için uzmanlar her zaman bol miktarda sebze ve meyve tüketmemiz gerektiğini öneriyorPeki hangi sebzede hangi vitaminler bulunur ve faydaları nelerdir?
İşte sebzeler ve faydaları;
Marulun Faydaları
Yemekten önce salata biçiminde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir Adet dönemlerinin uyumlu ve ağrısız olmasını sağlar Marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir
Bezelyenin faydaları
Bezelye hem kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor Kan kanserine karşısında koruyucu etkisi var
Pırasanın faydaları
Midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar
Enginarın faydaları
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir Öteki zehirli maddeleri ve bitkinlik maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir Enginar, beyin yorgunluğunu şipşak geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, kolesterolü düşürerek kalbin kuytu çalışmasını sağlar
*
Sebzelerin vitaminleri
Sebzelerin faydaları
Sağlıklı besin için uzmanlar her zaman bol miktarda sebze ve meyve tüketmemiz gerektiğini öneriyorPeki hangi sebzede hangi vitaminler bulunur ve faydaları nelerdir?
İşte sebzeler ve faydaları;
Marulun Faydaları
Yemekten önce salata biçiminde yenen marul, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürür Karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderir Adet dönemlerinin uyumlu ve ağrısız olmasını sağlar Marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderir, cilde tazelik ve pembelik verir
Bezelyenin faydaları
Bezelye hem kansızlığı gideriyor hem de kabızlığı engelliyor Kan kanserine karşısında koruyucu etkisi var
Pırasanın faydaları
Midebağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır kabızlığı önler Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar
Enginarın faydaları
Karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginar kanı temizler ve yorgunluğu giderir Öteki zehirli maddeleri ve bitkinlik maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirir Enginar, beyin yorgunluğunu şipşak geçirir, kalp adalelerini kuvvetlendirir, kolesterolü düşürerek kalbin kuytu çalışmasını sağlar
*