Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet rendelenmiş havuç
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı arpa şehriye
- Tuz ve su
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel biberleri küçük küçük doğrayıp, havucu rendeleyip tavaya yağları ağır.
- Biberleri ve havucu hoş kavuralım salçaları ek edip kavurmaya devam edelim arpa şehriyeyi de ek edip 2 dakika kadar daha kavuralım.
- Suyunu ek edelim, tuzunu ve varsa tavuk suyu yoksa 1 tane bulyon koyabilirsiniz.
- Tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Suyunu çekip pişen pilavın ağzına kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakalım.
- Sebzeli arpa şehriyemiz servise hazır afiyet olsun.