Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Balık Buğulama

Sebzeli Balık Buğulama
0
28

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sebzeli-balik-bugulama.jpg

Sebzeli Balık Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo balık
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet kırmızı sivri biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Kekik zerdeçal
  • Tuz

Sebzeli Balık Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kalın dilimler halinde kesilip yıkanmış balık etleri kenara alınır.
  2. Domatesin bi tanesi ve limon kabuğu soyulmadan yuvarlak dilimler kesilir.Ayrı bir tabağa alınır .
  3. Diğer domates ve soğan küp küp kesilir ,sarımsak halka biber yuvarlak doğranır sıvı yağda kavrulur.
  4. Baharatlar tuzu ilave edilip balıklar üzerine dizilir .
  5. En üste ayırdığımız limon dilimleri ve domates dilimleri konur .
  6. 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir.
  7. Üzerine doğranmış maydanoz eklenir .
  8. Kapağı kapalı olarak kontrollü şekilde kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirilir, sıcak servis edilir afiyet olsun.
Sebzeli Balık Buğulama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt