
Sebzeli Balıklı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 2 kutu ton balığı ( süzme 250 gram kadar)
- Yarım kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Nane
- Kekik
- Tuz
- Zeytinyağ
Sebzeli Balıklı Makarna Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak makarnayı tanımına nazaran sıcak suda haşlamaya bırakıyoruz.
- Öbür taraftan tavaya zeytinyağını alıyoruz.
- Yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavuruyoruz.
- Yeşil ve kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp tavaya ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ton balığının yağını süzüp, tavaya ekleyip iki dk daha kavuruyoruz.
- Üzerine tuz, kimyon, karabiber, zerdeçal ve pulbiber ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ocağı kapattığımızda, ince ince kıydığımız maydanoz, kekik ve naneyi birer tutam ekleyip karıştırıyoruz.
- İsteyenler içine ton balığı yerine mantarda kullanabilir.
- Elde ettiğimiz sosu makarnaya karıştırıp afiyetle yiyoruz ????.