Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 litre su
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım adet kapya biber
- Yarım adet kabak
- 1 adet ufak patates
- 1 adet ufak soğan
- Yarım pırasa
- 3 dilim bal kabak
- 1 tatlı kaşığı kapya biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım adet havuç
- Et suyu ve tavuk suyu (İsteğe bağlı)
Sebzeli Bulgur Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize suyumuzu alalım ve bulgur haricinde bütün gereçleri ekleyip pişene kadar kaynatalım.
- Kaynayan ve yumuşayan gereçleri blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirelim ve biraz daha kaynatalım.
- Bulgurlarımızı ekleyip 10 dk kadar pişirelim ve altını kapatalım. Afiyet olsun
.