
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber sos (Olmasa da olur )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı bulgur
- Tuz
- Sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
- Akabinde patatesi de soyup ufak ufak doğrayalım.
- Soğanın üzerine döküp 5 dk orta ara karıştırarak kavuralım.
- Salça ve sosu ekleyip bi 5 dk da bu formda kavuralım.
- Daha sonra domates ve biberi ekleyelim ( ben yazdan hazırladığım domates biber konservesini kullandım sizin elinizde konserve yoksa domates biberi doğrayıp ekleyin adedi belirttim gereç listesinde ).
- (Kışlık Menemenlik Yemeklik Domates Biber Konservesi)
- Domates ve biberi de 3 dk kavurup 2 yemek kaşığı dolusu tereyağıni koyup bulgurunu ekleyelim karıştıralım tuzunu da ayarlayalım.
- Son olarak su verme süreci kaldı üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküp ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte bulgur suyunu çekip yumuşayana dek pişirelim. Su kâfi gelmezse tekrar ekleyebilirsiniz.
- Pişen pilavın ağzını bez ile örtüp 15 dk dinlendirelim. Akabinde ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.