
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı bulgur (200 ml bardak kullanıldı )
- 1 tane domates (Dilerseniz kullanmayabilirsiniz )
- 2-3 tane yeşil biber
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yağ
- Tuz
- 3 su bardağı su (Pişirmek için )
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan-biber- domates- küp küp doğranır. Tenceremize soğan ve biberimiz ekleyip kavurulur.
- Üzerine domatesi ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra salça eklenir .
- Sebzeler ve salça bir iki karışımdan sonra üzerine 1. 5 su bardağı bulgur eklenir karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı suyumuz eklenir (Soğuk su kullandım daha canlı oluyor)
- En son tuz eklendikten sonra kapağı kapatılır, pişmeye bırakılır. Deneyenlere afiyet olsun.