Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı iri bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 büyük soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates (Ben biberli konserve kullandım)
- 1 tavuk bulyon (Varsa tavuk suyu)
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri küçük küçük küp küp doğrayın.
- Yağı tencereye alın ve soğanları ekleyin salçayla kavurun.
- Daha sonra sırasıyla biber ve patlıcanı ekleyin karıştırın, bulyonu ekleyin eritin.
- Son olarak domatesleri ekleyin malzemeler özdeşleşene kadar pişsin. (ben yarım kavanoz konserve ekledim).
- Bulguru ekleyin suyunu ekleyip karıştırın kapağını kapatın.
- Suyunu kurutunca ocaktan alın üzerini örtüp bi 10 dk dinlendirin. Vee hazır … afiyetler olsun .