elektronikci
FD Üye
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 3-4 kısım taze soğan
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- 3 su bardağı bulgur
- Tuz karabiber
- 5 ,5 su bardağı su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağını ek edip hafif ısıtılır.
- İnce kıyılmış sarımsak eklenir ve kokusu çıkınca yemeklik doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
- Havuçlar rendelenip eklenir.
- Yeşil ve kırmızı biber, domateste küçük doğranıp eklenir.
- Salça ve baharatlar da eklenerek tüm gereçler kavrulur.
- Son olarak suyu ve tereyağı da eklenir. Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır ve suyu çekene kadar pişirilir.
- Havlu kağıtla üzeri kapatılıp 15 dakika demlenmeye bırakılır ve servis edilir.