Sebzeli Bulgur Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı şehriyeli bulgur
- 1 adet patlıcan
- 3 adet biber
- 4 adet domates
- 1 kaşık domates salçası
- 1 adet tavuk bulyon (Varsa tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yağ
Sebzeli Bulgur Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tenceremize yağ koyup ocağa bırakıyoruz kızardıktan sonra küp küp doğradığımız patlıcan ve biberleri içine koyup kavuruyoruz.
- Daha sonra domatesleri üstüne ekleyip erimesini bekliyoruz salçayı da içine ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra bulyon varsa tavuk suyu tuzumuzu karabiberimizi pul biberimizi kendimize nazaran ayarlayıp ekliyoruz.
- En son bulguru ekleyip yettiği kadar da su katıp pişirmeye bırakıyoruz şimdiden afiyet olsun.