elektronikci
FD Üye
Sebzeli Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet charliston biber/köy biberi
- 2-3 diş sarımsak
- 4 adet orta boy kabak
- 3-4 dal dereotu
- 2 orta boy domates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kahve fincanı bulgur
- Dilediğiniz miktarda tuz
Sebzeli Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir tencereye zeytinyağı alınır.
- Soğanlar yemeklik doğranır, zeytinyağı ısınınca tencereye eklenir.
- Soğanlar kavrulurken havuçlar doğranır. Soğanların rengi değişince havuçlar eklenir.
- Havuçlar bir süre kavrulunca biber eklenir. 2 3 dakika da bu şekilde kavrulur.
- Salça ve küçük doğranmış sarımsaklar eklenir. İyice karıştırılır.
- Bir süre pişmeye bırakılır, o sırada kabaklar doğranır, birkaç dakika sonra eklenir.
- Domatesler çok küçük doğranır, tuz, karabiber, bulgurla birlikte ilave edilir.
- Tüm malzemeleri birkaç dakika kavurduktan sonra malzemelerin yarısını biraz geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Kontrollü olarak yarım saat kadar pişirilir.
- Suyu çok azalırsa ve pişmeyen sebze kaldıysa su ilavesi yapılabilir. İsteğe göre yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.