teknolojiuzmani
FD Üye
Sebzeli Çanak Böreğim Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 2-3 kaşık sirke
- Yarım kilo mantar
- 2 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- Tereyağı ve zeytin yağı
- Tuz
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yumurta sarısı
Sebzeli Çanak Böreğim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları küçük küçük doğradıktan sonra 15 dakika sirkeli suda bekletin.
- İç harcı için ise tereyağı ve zeytin yağında soğanları kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardın havuç ve patateside ekleyin 5 dakika kavurun.
- Mantarlarıda ekleyip kavurun.
- Mantar suyunu çekene kadar kavurun.
- Bu ortada yufkaları üçgen biçiminde kesin.
- Sosu için tüm materyalleri güzelce çırpın.
- Üçgen kestiğiniz yufkaya sürün. Yufkayı yuvarlayın.
- Ucunda katlanacak halde hisse bırakın.
- Yuvarlak şekile getirin o hisse ile kapatıp çanak formu verin.
- İçerisine iç harcından koyun.
- Yufkanın kenarlarına yumurta sarısını sürün.
- 200°c fırında yufka kızarıncaya kadar pişirin.
Sebzeli Çanak Böreğim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı