
Sebzeli Dana Et Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet orta boy patates
- Yarım kg dana et
- 2adet kapribiber
- 3 adet kilbiber
- 6 tane ortaboy soğan
- 1 büyük domates
- 12 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı su
Sebzeli Dana Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri soyup doğrayalım.
- Ardından soğanı kilbiberi kapri biberi domatesi doğrayalım.
- Sarımsaklarımızı soyup bütün malzemeleri yıkayalım.
- Yağladığımız tepsiye alalım .
- Yarım kg dana etini kuşbaşı doğrayıp hazırladığımız sebzelerin üzerine ekleyelim.
- Baharatını yağını ve suyunu ilave edip harmanlayalım.
- Daha sonra ısıttığımız 180 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.