Sebzeli Erişte İmali Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk pancar
- 500 gram ıspanak
- 5 adet küçük uzunluk havuç
- 3 kg un
- Tuz
- 9 adet yumurta
Sebzeli Erişte İmali Tanımı Yapılışı
- Her bir erişte çeşidi için 3 yumurta 1 kg un ve içine koymak istediğiniz zerzevat olacak formda hazırlamalıyız.
- Öncelikle pancarı, ayıklanmış ıspanakları ve rendelenmiş havuçları farklı ayrı haşlıyoruz.
- Haşlanan zerzevatları yeniden farklı ayrı blenderde eziyoruz, püre haline geliyor.
- Yoğurma kabına 3 yumurta ve tuz koyup çırpıyoruz.
- Üzerine hangisinden başlamak istiyorsanız zerzevat püresini katıp un ekliyoruz.
- Benim hamurlarım daima 7 bardak un aldı, sert bir hamur yapacağımız için 5 bardaktan sonra önlemli koymanızı tavsiye ederim.
- Yoğurduğumuz hamuru birkaç kesim yapıp streçe sarıp bekletiyoruz.
- Bu ortada başka hamurları da sebzelerle yoğuralım.
- Bekleyen hamurumuzu açıp şeritler halinde kesiyoruz.
- 2-3 gün kurumaya bırakıyoruz.
- Sobasında ister karıştırarak ister tek renk pişirip tüketebilirsiniz.
- Biz çocuklarımla yaparken çok eğlendik ve kendileri de bu işe dahil oldukları için daha zevkle yiyorlar.