
Sebzeli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı sebze püresi(istediğiniz bir sebze)
- Tuz
- Un (Sert bir hamur elde edin)
Sebzeli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, tuz ve sebze püresini yoğurma kabına alın ve üzerine unu azar azar ekleyip sert bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dk dinlendirin ve bezelere bölüp hafif unlayarak çok ince olmayacak şekilde açın.
- Ve tavada veya herhangi bir pişirme aparatında dondurup kaldırın bezeler bitene kadar aynı işlemi yapın
- Daha sonra erişteleri istediğiniz şekilde kesip temiz bir bezin.
- Üzerine serin ve kurumaya bırakın. Yaklaşık 5-6 gün kadar kuruyan erişteleri serin yerde muhafaza edin.
Sebzeli Erişte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı