Sebzeli Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 2-3 adet yeşil köy biberi
- 1 adet orta uzunluk kırmızı biber
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Damak zevkine nazaran tuz
Sebzeli Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını tencerede eritelim içine etleri alıp kavuralım.
- Etler suyunu bıraktığında tencerenin kapağını kapatıp altını orta derecede açalım.
- Etler suyunu çekene kadar ortada bir kapağı açıp karıştıralım. Doğramış olduğumuz soğanları içine atıp kavuralım.
- Sırasıyla doğranmış olduğumuz yeşil biber kırmızı biber domates toz kırmızı biber kara biber ve tuzu tencereye ekleyelim.
- Ağzı kapalı formda denetimli olarak pişirelim. Zerzevatları piştikten sonra et kavurma hazırdır. Afiyet olsun .