
Sebzeli Et Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük kase haşlanmış kuzu eti
- 2 havuç (Jülyen doğranmış)
- 1 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 2 kuru soğan (Ay şeklinde doğranmış)
- 1 büyük kırmızı biber (Jülyen doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yağlı tercih edilmiyorsa azaltabilirsiniz
Sebzeli Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya sıvı yağ dökülür, önce havuçlar bir kaç dakika sotelenir.
- Ardından biber ve soğan eklenir, birazda tuz atılır, kısık ateşte sotelenir.
- Pişmeye yakın et, sarımsak ve tereyağ eklenir, bir kaç dakika daha sotelenir.
- Sarımsakların ölmesini isterseniz daha önce ikiye bölünerek katabilirsiniz.
- Tuzu kontrol edilerek karabiber eklenir. Deneyeceklere afiyet olsun.