teknolojiuzmani
FD Üye
Sebzeli Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 adet patates
- 1 büyük baş soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- İsteğe nazaran baharatlar
- 1 su bardağı soğuk su
- Sıvı yağ
Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı erleri soğuk suda yıkayıp 1 su bardağı su ile düdüklüde yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.
- Tüm zerzevatları yemeklik doğrayıp güvecin içine alıyoruz.
- Haşlanan etleri de suyu ile birlikte sebzelerin içine ek ediyoruz.
- Salça, baharat, tuz ve yağımızı da ek ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz.
- En kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.