elektronikci
FD Üye
![sebzeli-etli-kebap.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/28/sebzeli-etli-kebap.jpg)
Sebzeli Etli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana kuşbaşı
- 1 orta boy soğan
- 2 sivri biber
- 2 yemek domates salça
- 3 yemek domates püresi
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 küçük kase bezelye
- 4 adet mantar
Sebzeli Etli Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı dana etimizi düdüklü tencerede koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edip orta ateşte 40 45 dakika haşlıyoruz.
- Soğanı ince doğrayıp, tencere yağ koyup kavuruyoruz. Sivri biberide doğrayıp soğan da birlikte kavuruyoruz.
- Domates salça ve domates püresi koyup kavuruyoruz, ocağın altını kapatıyoruz.
- Patlıcanı2 alaca soyup, kuş başı doğrayıp kızartıyoruz.
- Patates havuç ve kabağıda soyup kus başı doğrayıp kızartıp, soğanlı biberli salçalı olan tenceremizin içine kızarttığımız sebzeleri koyuyoruz.
- Küçük kase bezelye, mantarı temizleyip doğrayıp, tenceremizin içine koyuyoruz.
- Tenceremizin içine haşlanan etlerimizi koyup iki su bardağı kadar etin suyunu ilave edip tuzunu karabiberini koyup 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Daha sonra fırın borcumuzda koyup üzerine biber domates sarımsak koyup 200 derecede fırında 20 25 dakika pişiriyoruz. Benim borcamın üstünde ayrı bir kapağı vardı 15 dakika üzeri kapalı kaldı.
- Daha sonra kapağını açıp biber ve domates yerde sarımsak da kızarmış oldu sizde üzerine yağlı kağıt daha sonra kağıdı kaldırıp üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.