Sebzeli Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet küçük patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı su
- Tuz
- Nane
- Kırmızı toz biber
Sebzeli Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağında sarımsak ve soğan sotelenir.
- İçerisine küçük küçük doğranmış havuç ve patatesler ek edilip kavrulur.
- Salça ve yıkanmış bakliyatlar da eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Sıcak suyu ve baharatları da eklenerek pişmeye bırakılır.
- Son olarak çorba blenderdan geçirilir. Afiyet olsun.