Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Fırın Makarna

Sebzeli Fırın Makarna

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Sebzeli Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 orta uzunluk kabak
  • 1 büyük havuç
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 tane kapya biber
  • 2 – 3 kısım yeşil soğan
  • Kekik
  • Karabiber
  • Fesleğen (isteğe bağlı)
  • Tuz
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Fesleğen(isteğe bağlı)

Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fırın makarna haşlanır.
  2. Haşlama esnasında kabak ve havuç rendelenir.
  3. Sıvıyag eklenmiş tavada rendelenen sebzeler ve küçük küçük doğranan kapya biber baharatlarla güzelce kavrulur.
  4. Üzerine domates ek edilerek biraz çevrilir ve ocak kapatılır.
  5. İnce ince doğranan yeşil soğanlar üzerine ek edilerek karıştırılır.
  6. Beşamel sos için derin bir tencereye tereyağ ile sıvı yağ ek edilir.
  7. Tereyağ eriyince un ek edilip kavrulur.
  8. Çırpma teli ile çalışılırsa topaklanma olmayacaktır.
  9. Üzerine süt yavaş yavaş ek edilerek devamlı karıştırılır.
  10. Tuz ve karabiber eklenerek göz göz olana dek pişirilir.
  11. Makarnayı güzelce süzüp soğuk suya tutalım ki hamur olmasın.
  12. Ardından haşlanan makarnanın yarısını yağlanmış büyük bir tepsiye dökelim üzerine yağ ile tuz gezdirelim.
  13. Ardından kavrulan sebzelerimiz ile ince ince doğranmış yeşil soğanımızı ek edelim.
  14. Beşamel sosun yarısını döküp karıştıralım.
  15. Geriye kalan makarnayı da ek ederek tekrar tuz ve yağ gezdirelim kalan beşameli döküp güzelce karıştıralım.
  16. Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ile fesleğen serpelim.
  17. Küçük kesimler halinde birkaç yere tereyağı koyarsanız daha yumuşak olur. Afiyet olsun.
Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt