Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sebzeli Fırında Tavuk

Sebzeli Fırında Tavuk
0
54

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sebzeli-firinda-tavuk.jpg

Sebzeli Fırında Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 adet patates
  • 2 adet kabak
  • Yarım kilo karnabahar
  • 250 gram brokoli
  • 2 adet fırın poşeti
Tavuk Sosu İçin;
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • Kekik
  • Karabiber
Zerzevat Sos İçin;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Sebzeli Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle vaktiniz varsa tavuğu 1 gece evvelce soslayıp dolapta bekletin.
  2. Tarife geçelim tavuğun sosunu hazırlayıp fırça ile bir hoş sürüp fırın poşetine alın.
  3. Akabinde zerzevatın sosunu hazırlayıp zerzevatları elma dilimi büyüklüğünde doğrayın .
  4. Doğradığınız sebzelerin üzerine sosunu döküp karıştırın.
  5. Zerzevatları de bir fırın poşetine alın.
  6. Tavuğu 160 derecede 1 saat 30 dakika pişirin düşük ısıda pişerse dışıda içide pişer (yüksek ısıda dışı yanar içi çiğ kalır).
  7. Akabinde zerzevatları de fırınlayıp 180 derecede 30-35 dakika pişirin afiyet olsun tanımımı yapanların ellerine sıhhat fotoğrafları benimle paylaşmayı unutmayın.
Sebzeli Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt