
Sebzeli Fırında Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet bütün tavuk
- 3 adet patates
- 2 adet kabak
- Yarım kilo karnabahar
- 250 gram brokoli
- 2 adet fırın poşeti
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- Kekik
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Sebzeli Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle vaktiniz varsa tavuğu 1 gece evvelce soslayıp dolapta bekletin.
- Tarife geçelim tavuğun sosunu hazırlayıp fırça ile bir hoş sürüp fırın poşetine alın.
- Akabinde zerzevatın sosunu hazırlayıp zerzevatları elma dilimi büyüklüğünde doğrayın .
- Doğradığınız sebzelerin üzerine sosunu döküp karıştırın.
- Zerzevatları de bir fırın poşetine alın.
- Tavuğu 160 derecede 1 saat 30 dakika pişirin düşük ısıda pişerse dışıda içide pişer (yüksek ısıda dışı yanar içi çiğ kalır).
- Akabinde zerzevatları de fırınlayıp 180 derecede 30-35 dakika pişirin afiyet olsun tanımımı yapanların ellerine sıhhat fotoğrafları benimle paylaşmayı unutmayın.