Sebzeli Güveç Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 1 adet biber
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
Sebzeli Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimizi kuş başı doğrayıp düdüklü tencerede 15 dakika haşlayalım.
- Soğanı küp küp doğrayıp güvercin altına yerleştirelim.
- Haşlanan etlerimizi baharatlar ile güzelce karıştırıp teminat yerleştiriyoruz.
- Patatesimizide küp küp doğrayıp etlerin üzerine ek ediyoruz. Arpacık soğan ve sarımsağımızıda ek ediyoruz.
- Domateslerimizi küp küp doğrayıp garanti ek ediyoruz ve üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Salçamızı ılık su ile açıyoruz gereçlerimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Güveç içerisindeki gereçleri hiç karıştırmadan kapağını kapatıyoruz ve folyo ile güzelce hava almayacak biçimde kapatıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun????.