
Sebzeli İncik Haşlama Ve Suyunda Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk incik ( sayıyı isterseniz artırabilirsiniz)
- 1 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 tane havuç
- 1 tane kabak
- Yarım dilim bal kabağı
- 1 tane kapya biber
- Çeyrek limon
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2,5 çay bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Sebzeli İncik Haşlama Ve Suyunda Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sebzeli incik haşlama.Yapılışı : derilerini aldığımız tavukları yıkayıp tenceremize koyuyoruz.
- Daha sonra geriye kalan bütün sebzelerimizi de içine ekliyoruz yaklaşık 30 – 35 dk kadar pişiriyoruz servise hazır
???? ben suyuyla arpa şehriyesi pilavı yaptım, siz de çorba yahut yemeklere katabilirsiniz ????.
- Arpa şehriye pilavı.Yapılışı : tereyağımız da şehriyelerinizi renkleri dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra suyu ekleyip pişiriyoruz suyunu çektikten sonra tekrar karıştırıp buharının alıyoruz üzerine havlu kağıdı ya da örtü örtüp demlenmeye bırakıyoruz ????. Şimdiden miniklere afiyet şifa olsun
.
Tavsiye; çocuklarınızın sıhhati için 1 yaşına kadar yemeklerinde şeker ve tuz kullanmayın ne kadar çok geç tanışırlarsa o kadar yeterli ????.