Sebzeli Kabak Yemeği Tarifi İcin Malzemeler
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 orta boy kuru soğan
*2 orta boy havuc
*2 adet kırmızı kapya biber
*2 adet charliston biberkoy biberi
*23 diş sarımsak
*4 adet orta boy kabak
*34 dal dereotu
*2 orta boy domates
*1,5 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay kaşığı toz şeker
*Dilediğiniz miktarda tuz
Sebzeli Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Derince bir tencereye zeytinyağı alınır
*Soğanlar yemeklik doğranır, zeytinyağı ısınınca tencereye eklenir
*Soğanlar kavrulurken havuclar yarım ay veya kup kup şekilde doğranır
*Soğanların rengi değişince havuclar eklenir
*Biberler de aynı şekilde doğranıp havuc ve soğanla birlikte bir sure kavrulduktan sonra eklenir
*23 dk kavurduktan sonra salca ve sarımsaklar (kucuk kucuk doğranmış) ilave edilir İyice karıştırılır
*Bir sure pişmeye bırakılır, o sırada kabaklar yarım ay şeklinde veya kup kup doğranır, birkac dakika sonra eklenir
*Domatesler cok kucuk doğranır, tuz, karabiber, şekerle birlikte ilave edilir
*Tum malzemeleri birkac dakika kavurduktan sonra malzemelerin yarısını biraz gececek kadar sıcak su eklenir
*Tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır
*Kontrollu olarak yarım saat kadar pişirilir Suyu cok azalırsa ve pişmeyen sebze kaldıysa su ilavesi yapılabilir
*Altı kapatılınca dereotu eklenir Biraz soğuyunca isteğe gore yoğurtla servis edilir
AFİYET OLSUN )
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 orta boy kuru soğan
*2 orta boy havuc
*2 adet kırmızı kapya biber
*2 adet charliston biberkoy biberi
*23 diş sarımsak
*4 adet orta boy kabak
*34 dal dereotu
*2 orta boy domates
*1,5 yemek kaşığı domates salcası
*1 cay kaşığı toz şeker
*Dilediğiniz miktarda tuz
Sebzeli Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Derince bir tencereye zeytinyağı alınır
*Soğanlar yemeklik doğranır, zeytinyağı ısınınca tencereye eklenir
*Soğanlar kavrulurken havuclar yarım ay veya kup kup şekilde doğranır
*Soğanların rengi değişince havuclar eklenir
*Biberler de aynı şekilde doğranıp havuc ve soğanla birlikte bir sure kavrulduktan sonra eklenir
*23 dk kavurduktan sonra salca ve sarımsaklar (kucuk kucuk doğranmış) ilave edilir İyice karıştırılır
*Bir sure pişmeye bırakılır, o sırada kabaklar yarım ay şeklinde veya kup kup doğranır, birkac dakika sonra eklenir
*Domatesler cok kucuk doğranır, tuz, karabiber, şekerle birlikte ilave edilir
*Tum malzemeleri birkac dakika kavurduktan sonra malzemelerin yarısını biraz gececek kadar sıcak su eklenir
*Tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır
*Kontrollu olarak yarım saat kadar pişirilir Suyu cok azalırsa ve pişmeyen sebze kaldıysa su ilavesi yapılabilir
*Altı kapatılınca dereotu eklenir Biraz soğuyunca isteğe gore yoğurtla servis edilir
AFİYET OLSUN )