Sebzeli Kaşarlı Tavuk Biftek Tanımı İçin Materyaller
- 6 modül tavuk biftek
- 1 kahve fincanı kadar zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çarliston biber
- 1 kapya biber
- 7-8 tane mantar
- Yarım kahve fincanı zeytinyağ
- Tuz
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
Sebzeli Kaşarlı Tavuk Biftek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuk biftekler dövülerek inceltilir. Marine materyalleri bir kapta karıştırılarak tavuk biftekler içine eklenip karıştırılır. En az yarım saat sosta bekletilir.
- Sebzeler jülyen doğranarak zeytinyağda sotelenir. Evvel soğan ve sarımsak sonra biberler en son mantarlar eklenir.
- Tavuklar teflon tavada kısık ateşte artlı önlü pişirilir. Pişen tavuklar borcam tepsiye alınır.
- Üzerine sotelenen sebzeler paylaştırılır.
- 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 -15 dk piştikten sonra üzerine kaşar rendesi konur.
- Kaşarlar kızarıncaya dek pişirilir. Patates püresi ile servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun. Nefis bir ana yemek.